Bu soru hastalarımız tarafından bize çok soruluyor. İlk takıldığında 3-4 gün alışma sürecinde biraz zorluk hissi olabilir ama konuşmada sorun yaşarsam diye endişe duyan hastalarımıza yoğun konuşma gerektiren durumlarda çıkarabileceğini söylüyoruz. Buna rağmen çıkartmaya gerek duymayacak kadar alışıyorlar. Diş telinde aynı durum söz konusu fakat dil-dudak-yanak adaptif yapılar olduğu için bunlara belli bir süre sonra alışıyor ve zorluk kalmıyor.
Hakim, avukat, çağrı merkezi çalışanı, İngilizce öğretmeni, satış temsilcisi gibi birçok alandan özellikle konuşmanın çok olduğu meslek gruplarından hiçbir hastamız çok zorlandığı gerekçesiyle plaklarını takmamazlık yapmadı. Bu plaklar oldukça ince, hafif ve dişetine damağa uzanmayan kısa sınırları var. Pek çok kişi ortodontik tedavi bitiminde pekiştirme plağı kullanan ve belli sebeplerle kötü deneyimi olan kişilerden etkilenerek bu soruyu soruyor. Pekiştirme plağı ile oldukça farklı yapıları vardır.Bu nedenle aynı sorunlar yaşanmamaktadır.
ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNDE UZAKTAN KONTROL DE MÜMKÜN !
Aslında yine dijital planlamanın avantajlarından faydalanıyoruz. Hekim tarafında yapılması gereken işlemler belli bir zaman aralığında toplanarak hastaları daha uzun aralıklarda görme şansı oluyor. Böylece klasik yönteme göre her ay kontrol gerekliliği olmuyor. Tabii ki uzun süre hastadan bihaber olmak gibi düşünülmemesi gerekli. Hastalarımıza fotoğraf çekebilmeleri için gerekli araçları verip, 6-8 haftalık aralıklarda ağız içi fotoğraflarını istiyoruz. Ayrıca online olarak kontrollerini gerçekleştirebiliyoruz. Zaten öncesinde tedavi ile ilgili her bilgiyi detaylı bir şekilde verdiğimiz için süreç kolay ilerliyor. Yani klasik yönteme göre çok daha az fiziksel kontrol randevusu ihtiyacı oluyor.